You are currently viewing Dekorative hække

Dekorative hække

Dekorative hække

  • Buksbom kan bruges både til høje udvendige hække i haven og lave hække inde i haven, hvor de kan udformes dekorativt.
  • Takshække er det meste af året mørkgrønne, men i maj er de i en kort periode gulgrønne, når de sætter nye skud.
  • Avnbøg er meget velegnet til klippede hække, også de mere avancerede. Bagved en lavere klippet takshæk. Desuden giver avnbøg gode redemuligheder for fugle.

Skal du have en ny dekorativ hæk vi hjælper dig med råd og vejledning og udfører gerne opgaven og vedligehold for dig.

 

Fem trin til du får en ny flot dekorativ hæk.

1. PLANLÆGNING: Start med at vælge et sted, der ikke er lavt liggende i niveau. Endvidere har god jorddræning og er stort nok. Tag mål, og brug dem til at tegne et kort, på et styk pap. Her er der en god ide at inddrage forskellige hindringer som træer og buske. Tegn omridsene på dine stier, og evt. gangbroer, opholdsområder, blinde ender og sving. Inkluder kreative elementer som bænke og blomsterbed.

2. MARKERING: Brug kortet, marker din labyrint med træspinde og snor. Bank pindene i jorden for at markere enderne og hjørnerne af hække på hver side af gangstier.

3. PLANTNING: Plant en busk hver 45-60 cm med pind og snor. Fjern pinde og snor, imens du planter. Den ideelle plante vil være en hurtigt voksende busk der er egnet til dit område. Vælg en hæktype, der vokser i en højde på 120 – 150 cm og en bredde på ca. 60 cm da den er fuldvoksen.

4. AFDÆKNING: Dæk alle gangstier med en ukrudtsdug og bank pløkken gennem stoffet og ned i jorden på begge sider af stoffet. Dette forhindrer ukrudt i at vokse i labyrinten.

5. PLAN OVERFLADE: Speed et 5-8 cm tyk lag grus oven på jorden. Riv det for at få overfladen i niveau. Placer de forskellige dekorationer på ønskede steder i labyrinten.

Vedligeholdelse af hækken

Jeres hæk skal ikke beskæres eller klippes ned. Klip først hækken når den er så høj, som I ønsker. Klip den i siderne, så den er ca. 60–80 cm bred forneden og 40–60 cm bred foroven. De fleste hække har vældig godt af at være bredere forneden end foroven; så får de nederste dele mere lys, og gror bedre.

Undgå en utæt hæk i bunden

Klip ikke hækken for meget i bunden. Ellers risikerer man en hækder bliver tynd og pjevset i bunden.
Det første forår efter plantning, trim let buskene for at opmuntre sideskud og grene til at vokse sig tætte. Og sørg for, at busken er tæt i bunden, så grene og skud holdes nær jorden. Regelmæssig klip i toppen og sidene vil øge gren systemet. Fortsæt med vand i de første to sæsoner og anvend gødning i forår og efterår.

Til eksisterende eller en ny fuldvoksen hæk

For at få perfekte vinkler og lige linjer, så klip tyve centimeter under den ønskede højde, når du klipper, samt anvend en præcis og pålidelig hæktrimmer. Så vokser den sig tæt og stærk. efterfølgende klippes hækken ned til hvor den blev klippet forrige år, så bliver den helt tæt og lige.

 

Kontak os for et uforpligtende tilbud på:

Telefon +45 52 82 31 11
E-mail hh@jyskhave.dk

Eller gå til kontaktsiden her